fredag 17 juni 2016

Sommarbilder med Pugh och Glenmark

  Packmoppen kör vidare, även om dagens "sträcka" blir lite kortare. År 2009 deltog Plura Jonsson för andra gången. Övriga resenärer var Pernilla Andersson, Pugh Rogefeldt och Anders Glenmark. En text från Pugh och en spellista med Glenmark följer nedan.


***

  Pugh Rogefeldt debuterade med det grammisvinnande albumet Ja, dä ä dä 1969, vilket var banbrytande då det var ett av de första rockalbumen på svenska. Skivan spelades in tillsammans med Jojje Wadenius och Janne "Loffe" Carlsson. Flera framgångsrika album följde på 1970-talet. 1978 tävlade han i Melodifestivalen med låten "Nattmara", som slutade på tredje plats. På 1980-talet släppte han några mindre framgångsrika album. 1990 bildade han rockbandet Grymlings vilka utgav två kommersiellt mycket framgångsrika album, det första innehållandes Rogefeldts hitlåt "Mitt bästa för dig". Efter ett uppehåll från musiken återvände han 1999 med countryalbumet Maraton. 2008 återförandes han med Wadenius och Carlsson på albumet Vinn hjärta vinn. Källa: Wikipedia


  Låttexten till "Sommarflum" är en riktigt snygg lek med ord.


*


Sommarflum, framförd av Pugh Rogefeldt
(Text & Musik: Pugh Rogefeldt. Album: Vinn hjärta vinn. Warner Music, 2008.)


Ligger kvar på badstranden
skakar undan hårsanden
hört dom vilda lekarna
sett dom vackra flickorna
kvinnorna nymferna

aprikos och guldrosa
badar i det stålblåa
tiotusen havsfåglar
glider över starbåtar
vågtoppar regnbågar

tror jag tar en iskall en
en som rusar i skallen
kanske får jag komma sen
i den lätta briskvällen
tillfällen gömställen

horisonten drunknar nu
de e bara jag och du
känner hur min hud bränner
under tunna kvällskläder
solstränder drömländer
dunhänder strandvänner


***

  Anders Glenmark, född 1953 i Tomelilla, är en svensk pop- och rocksångare, musiker och skivproducent.
  Han skivdebuterade som 19-åring med "Någon gång, någon stans", som låg på Svensktoppen 1972.hade sina största framgångar som soloartist i början av 1990-talet med sånger som "Hon har blommor i sitt hår", "Mare mare", "Hon sa" och album som Jag finns här för dig, 99 och Boogie i mitt huvud.
  Han har deltagit i ett flertal gruppkonstellationer, såsom familjegruppen Glenmarks och syskonduon Gemini. Glenmark är sedan 1994 medlem i den sporadiskt existerande gruppen GES, tillsammans med Orup och Niklas Strömstedt, som rönt stora framgångar med sånger som "När vi gräver guld i USA" och "Den andra kvinnan".

  Alla dessa bilder är Anders Glenmarks tionde studioalbum som soloartist, utgivet 25 mars 2002 på skivbolaget Metronome. Albumet är till viss del ett duettalbum där förutom Glenmark Kinnda, Patrik Isaksson, Carola, Tommy Körberg och Søs Fenger medverkar. Albumet föregicks av singeln "Kom karavaner" (2000). En låt som jag tycker mycket om.

  År 2002 släpptes också singlarna "Låt det komma ut" och "Lust och välbehag". Källa: Wikipedia

*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar