onsdag 14 juni 2017

Två haiku + Två trutar

  Det blir ett kort onsdagsinlägg den här veckan. Jag väntar alltjämt på en antologi med ekopoesi. Så istället blir det naturlyrik i form av två haiku och en kortdikt.

Gråtrut och Silltrut

***

  "Christer Boberg, född 1970 i Falun (i dag bosatt på Gotland), är en svensk poet. Han debuterade på bokförlaget Trombone 2007 med diktsamlingen Sekvensen om pappersblomman. Senast utkomna bok är Terpsitone (2016).

  Han är tidigare publicerad i tidskrifter som Ariel, BLM, Komma och Agamemnon. Ett urval av Christer Bobergs dikter finns översatta till turkiska, kroatiska och engelska.
  Boberg är även verksam som litteraturkritiker, ljudkonstnär och bibliotekarie, samt som musiker i punkmetalbandet Kvicksand och Ramones-coverbandet Los Romanos." Citat från Wikipedia

*

(Ur Haiku, av Christer Boberg. Västra Frölunda : Trombone, 2013.)

Sensommarstormen
ögnar igenom vår tomt
Finner den läsvärd

-
Molnen drar ifrån -
fåglarna fastlimmade

i fria luften

***

  Dan Gustavsson, född och uppvuxen i Haparanda, men numera bosatt på Gotland. Hans diktning har betecknats som ytterst särpräglad. Efter ett längre uppehåll återkom han 2013 med diktsamlingen Dantepartiklar (Ersatz). Samma år kom hans lilla skrift Naturlyrik ut på förlaget Trombone. Källa: Ersatz


(Ur Naturlyrik, av Dan Gustavsson. Västra Frölunda : Trombone, 2013.)

Sommen, Torpön

Ute i Sommen
klarvattensjön
simmar två
småskrakar
Uppe på himlen
skriker
två gråtrutar
Jag
en lav
på klippan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar